We zoeken actueel

Ons koor heeft altijd wel ruimte voor goede zangers en zangeressen

Wat bieden wij

In ons koor is altijd plaats voor mensen die het fijn vinden om te zingen en die onze muziekkeuze weet te waarderen. We bieden veel ontwikkelmogelijkheden door kennisoverdracht en ondersteuning middels digitale oplossingen.
Er is altijd ruimte voor eigen inbreng. Ons koor is geen prestige koor, we zingen onder het motto het moet goed en netjes zijn. Mensen en wijzelf moeten geraakt kunnen worden door de muziek die we ten gehore brengen.
We doen niet mee aan competities en dergelijke. Naast het zingen, vinden we de verbondenheid met elkaar ook belangrijk. Het koor moet laagdrempelig zijn. Dat is soms balanceren tussen de verschillende kwaliteiten van de diverse zangers en zangeressen. Dat lossen we op door ieder lid de ruimte te geven zich te ontwikkelen. Wil je alleen in de achtergrond zingen? Prima! Wil je meer een solo of duet zingen, ook goed. We zorgen voor een goede mix van koorzang en solisten. Het koor oefent op maandagavond van 19.45 tot 21.30 uur in het korpsgebouw van het Leger des Heils in Harlingen.

vrouwenstemmen

De vrouwen zingen meestal twee stemmig, sopranen en alten. Sommige liederen hebben nog een 3e of zelfs 4e partij.

mannenstemmen

De mannen zingen diverse partijen. De traditionele verdeling van Bas, Barriton en Tenor komt in deze muziek niet vaak voor.

muzikale eisen

Er zijn geen specifieke muzikale eisen. Iedereen kan zingen binnen zijn of haar mogelijkheden. Je kunt je muzikaal te ontwikkelen.